A COVID-19-es esetek továbbra is megjelennek a tengerjáró hajókon.

  • Autor de la entrada:
  • Categoría de la entrada:health

A COVID-19-es esetek továbbra is megjelennek a tengerjáró hajókon.

A Biden-adminisztráció eddig elzárkózott a belföldi légi utazások oltási kötelezettségének előírásától. Két tisztviselő azt mondta, hogy Biden tudományos tanácsadói még nem tettek hivatalos ajánlást az elnöknek egy ilyen követelményre vonatkozóan.

Az Egyesült Államok jelenleg előírja, hogy az Egyesült Államokba utazó külföldi állampolgárok többségét teljes körűen be kell oltani a koronavírus ellen, bár az állampolgároknak és az állandó lakosoknak csak a beszállást követő napon belül kell igazolniuk a negatív tesztet.

New Yorkban megkezdődik a védőoltások megkövetelése a magánszektorbeli vállalkozások számára

A New Yorkban működő magánmunkaadóknak hétfőtől kötelezővé kell tenniük dolgozóik COVID-19 elleni védőoltását a vírus kiugrásának megfékezését célzó átfogó megbízás értelmében. A rendelet becslések szerint 184 000 vállalkozást érint, és azok, akik nem tartják be, 1000 dollártól kezdődő pénzbírságot kaphatnak. Bill de Blasio polgármester azonban azt mondta, hogy a büntetés kiszabása az utolsó lehetőség lenne. A be nem oltott munkavállalókat nem kell elbocsátani, de távol kell tartani őket a munkahelytől.

A munkaadóknak ellenőrizniük kell és nyilvántartást kell vezetniük minden munkavállaló oltási igazolását. Azoknak a dolgozóknak, akik csak egy oltást kaptak, 45 napon belül egy másodikat is kapniuk kell. A vállalatoknak egy táblát kell kihelyezniük, amely megerősíti, hogy megfelelnek a szabálynak „feltűnő helyen”, a város megbízásából.

Az omicron hatására az új fertőzések száma 47%-kal nőtt 1 hét alatt

A karácsonyi ünnep miatti tesztelési zavarok ellenére Amerika drámaian rosszabb COVID-19-számokat jelentett vasárnap.

A legutóbbi 17 napban több új koronavírusos esetet jelentettek az országban, mint egész novemberben – derül ki a Johns Hopkins Egyetem adatainak USA TODAY elemzéséből. A vasárnapgal záruló héten 1,39 millió esetet jelentettek az országban – napi közel 200 000-et.

Ez a szám 47%-kal magasabb az egy héttel korábbihoz képest, és 65%-kal a két héttel korábbihoz képest. A karácsonyi fennakadások és a teszteléshez való korlátozott hozzáférés azt jelenti, hogy a valós szám valószínűleg rosszabb.

Új esetrekordokat állítottak fel Delaware-ben, Marylandben, New Jersey-ben, New Yorkban és Puerto Ricóban.

– Mike Stucka, USA MA

A COVID-19 tovább terjed a tengerjáró hajókon

A COVID-19-es esetek továbbra is megjelennek a tengerjáró hajókon. A Carnival Cruise Line, a Royal Caribbean International és az MSC Cruises azon társaságok közé tartoznak, amelyek ügycsoportokkal foglalkoznak a fedélzeten, ösztönözve az útvonalak megváltoztatását és a terjedés mérséklését célzó protokollokat.

A CDC globális közegészségügyi szakértőkkel és iparági partnerekkel dolgozik azon, hogy megismerjék az omicront – mondta el a múlt héten Dave Daigle szóvivő az USA TODAY-nek. "Még mindig tanuljuk, hogy milyen könnyen terjed, milyen súlyos betegséget okoz, és hogy a rendelkezésre álló vakcinák és gyógyszerek mennyire hatnak ellene" – mondta.

A koronavírus-fertőzés valószínűsége egy körutazáson "nagy, mert a vírus könnyen terjed a hajók fedélzetén tartózkodó emberek között" – mondta Daigle.

Az MSC Seashore, amelynek csütörtökön kellett volna kiszállnia az utasokról, 28 utassal hajózott, akiknél pozitív lett a COVID-19-teszt. A CDC vizsgálja a Royal Caribbean Odyssey of the Seas hajóját, amely több mint 50 koronavírusos esettel a fedélzetén hajózik.

– Morgan Hines, USA MA

Közreműködik: The Associated Press

DETROIT – A michigani egészségügyi és humán szolgáltatások minisztériuma azt mondta, hogy nem fogad el új, rövidebb szövetségi COVID-19 elkülönítési/karantén-irányelveket mindaddig, amíg , … kifejezetten a speciális populációk és a karantén esetében magas kockázatú környezetben."

Ehelyett a michigani egészségügyi vezetők azt mondják, hogy továbbra is javasolni fogják a korábbi, hosszabb karantén- és elkülönítési irányelveket, beleértve a K-12 iskolákra és a gyülekezeti gondozási intézményekre vonatkozó irányelveket is.

"Az MDHHS frissíteni fogja a michigani útmutatást, amikor további információ válik elérhetővé a CDC-től" – áll a szerda este kiadott közleményben.

"A delta-változat már elősegítette a COVID-esetek és a kórházi kezelések jelenlegi megugrását. Az omicron-változat nagymértékű átviteli képessége rávilágít annak fontosságára, hogy a Michiganders a COVID-mérséklési gyakorlatokat gyakorolja, amelyekről ismert, hogy csökkentik a terjedést és a kockázatot.

Karantén a levegőben?: Egy tanár COVID-tesztje pozitív lett a repülés közben. 5 órát maradt a fürdőszobában.

Nem számítva: A pontatlan halotti anyakönyvi kivonatok országszerte elfedik a COVID-19 valódi áldozatait

Illinois, Wisconsin és New Jersey saját rövidített alternatívákat javasolt azoknak, akik szoros kapcsolatban állnak, és nem jelentkeznek tünetek. A karanténból az emberek 10 nap vizsgálat nélkül, hét nap után pedig negatív teszttel távozhatnak.

COVID vakcina koktélok: Útmutató a Pfizer, Moderna, J&J emlékeztető oltások keveréséhez és párosításához

Gyorstesztek, sok gyorsteszt: Hogyan tervezik az amerikai iskolák az újranyitást az omikronos COVID-hullám közepette

Az Egyesült Államok Betegségellenőrzési és Megelőzési Központja hétfőn bejelentette, hogy a koronavírus-teszt pozitív eredményét követő 10 napról öt napra csökkenti a javasolt elkülönítési időszakot, amennyiben egy személy tünetmentes, és további öt napig maszkot visel más emberek közelében.

Az új CDC irányelvek értelmében azoknak, akik nem oltottak, vagy akik még nem kaptak emlékeztető oltást, ha több mint hat hónap telt el a Pfizer vagy Moderna vakcina utolsó beadása óta, vagy több mint két hónap telt el a Johnson & Johnson vakcina beadása után, karanténba kell kerülniük. öt napig, és további öt napig viseljen maszkot.

Azoknak, akik teljes körűen beoltottak és immunerősítést kaptak, ha arra jogosultak, nem kell karanténba vonulniuk a vírussal való érintkezés után, de az expozíciót követően 10 napig maszkot kell viselniük mások körül, a CDC ajánlásai szerint.

Katelyn Jetelina, epidemiológus és a Texasi Egyetem Egészségtudományi Központjának adjunktusa elmondta, hogy a CDC új útmutatást adott ki anélkül, hogy alátámasztotta volna azokat a kutatásokat, amelyek azt mutatják, hogy az omikron variánssal fertőzöttek gyorsabban eltávolítják a vírust, mint azok, akiknél a delta törzs volt.

"Ha az Omicronnal végzett vírusmentesítés megegyezik a Delta-val, akkor ez a politikamódosítás jelentős közösségi terjedéshez vezethet, mivel az emberek elhagyják az elszigeteltséget, miközben fertőznek" – írta Jetelina. "A CDC-nek bizonyítékai lehetnek arra, hogy az Omicron gyorsabban törlődik, de még nem osztották meg nyilvánosan. Ez az információ kritikus."

Azt mondta, hogy a tesztelés is egy olyan összetevő, amelyet a CDC új elkülönítési és karantén-irányelveibe be kellett volna foglalni.

"Számomra hihetetlenül furcsa, hogy a CDC úgy döntött, hogy nem fejezi be a negatív antigénteszttől (vagy jobb esetben kettőtől) függő izolálást" – írta Jetelina. "Múltbeli tanulmányok kimutatták, hogy egyesek nagyon gyorsan abbahagyják az élő vírus terjesztését. Mások viszont, különösen a be nem oltottak, jóval 5 nap után terjesztik az élő vírust."

Dr. Rochelle Walensky, a CDC igazgatója nyilatkozatában kijelentette, hogy a CDC frissített ajánlásai "egyensúlyba hozzák azt, amit a vírus terjedéséről tudunk, valamint a védőoltások és emlékeztető oltások által nyújtott védelmet. Ezek a frissítések biztosítják, hogy az emberek biztonságosan folytathassák mindennapi életüket".

Az Egyesült Államokban egy hét alatt több mint 2 millió koronavírus-fertőzöttről számoltak be, ami újabb rekordot döntött meg, ahogy az omikron variáns országszerte megugrott.

A Johns Hopkins adatainak USA TODAY elemzése szerint az elmúlt héten a 2,49 millió COVID-19-es eset meghaladta a 2021. január 3-9. közötti korábbi rekordot, 1,7 milliót .

Az elemzés szerint novemberben mindössze 2,55 millió eset volt.

Az Egyesült Államokban 647 067 esetet regisztráltak csütörtökön; több mint 2 milliót jegyeztek be az elmúlt négy napban.

Mivel mind az omikron, mind a delta változatok megfertőzik az embereket, az Egyesült Államokban jelenleg átlagosan körülbelül 356 000 megbetegedést regisztrálnak naponta – és másodpercenként több mint négy esetet.

Csütörtökön 16 állam jelentett rekordszámú eseteket: Colorado, Connecticut, Delaware, Florida, Georgia, Hawaii, Illinois, Maryland, Massachusetts, New Jersey, New York, Ohio, Pennsylvania, Rhode Island, Virginia és Washington, valamint Puerto Rico.

Minden 10 megye rekordot döntött az esetek számában a csütörtökön végződő héten – derül ki az elemzésből. Az Egyesült Államokban most 95%-kal gyorsabban jelentenek meg eseteket, mint egy héttel korábban.

Világszerte 61%-kal nőtt az esetek száma az előző héthez képest, és megközelíti a másodpercenkénti 14 esetet. A globális mutató mindössze két hét alatt csaknem megduplázódott.

Az Egyesült Államok heti halálozási száma azonban nem közelíti meg a rekordszintet. Az egy hét alatt regisztrált legtöbb haláleset 23 415 volt az idén január 10-16. Az elmúlt héten 10 823 halálesetet jelentettek.

► Az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság várhatóan hamarosan kiterjeszti a COVID-19 elleni emlékeztető oltásokra való jogosultságot, hogy a 12 és 15 év közötti gyermekek extra adagot kaphassanak – jelentette a New York Times és az NBC News .

► Több mint 1500 amerikai járatot töröltek pénteken a FlightAware szerint, amely valós időben követi nyomon a járatok állapotát. Szenteste óta több mint 9000 járattörlés történt, főként a COVID-19-hez kapcsolódó személyzeti problémák miatt – közölték a légitársaságok. Az Egyesült Államok Szövetségi Légiközlekedési Hivatala pénteken arra figyelmeztetett, hogy további késésekre lehet számítani, mivel saját alkalmazottainak megnövekedett száma pozitív a vírusra – írja a Wall Street Journal .

► Kathy Hochul New York-i kormányzó pénteken február 1-ig meghosszabbította azt a mandátumot, hogy a vállalkozások megköveteljék a maszk viselését vagy az oltás igazolását.

► A brit Nemzeti Statisztikai Hivatal pénteki adatai szerint Londonban körülbelül 15-ből 1 embernél volt pozitív koronavírus-teszt a karácsony előtti héten. Egész Angliában körülbelül 25-ből 1 volt pozitív, vagyis körülbelül 2 millió ember.

► Dr. Anthony Fauci, az ország vezető fertőző betegségek szakértője arra figyelmeztette az amerikaiakat, hogy tartózkodjanak a nagyszabású újévi partiktól, és válasszanak kisebb összejöveteleket, ahol beoltott és felvértezett emberek vesznek részt.

► Új-Mexikóban hiányzik az ingyenes otthoni gyorstesztek a COVID-19 fertőzések kimutatására, mivel az állam küzd az omikron változat terjedésével.

► Az új koronavírusos esetek megdöntötték a 10. napi rekordot Spanyolországban: soha nem látott 161 688 új igazolt fertőzés.

📈Mai számok: a Johns Hopkins Egyetem adatai szerint az Egyesült Államokban több mint 54,5 millió igazolt COVID-19 esetet és több mint 825 000 halálesetet regisztráltak. Globális összesítés: Több mint 287 millió eset és 5,4 millió haláleset. A CDC szerint több mint 205,8 millió amerikai – 62%-a – teljes körűen beoltott.

📘 Amit olvasunk: Gyorstesztek, sok gyorsteszt: Hogyan tervezik az amerikai iskolák az újranyitást az omikronos COVID-hullám közepette. Olvassa el a teljes történetet.

Folyamatosan frissítse ezt az oldalt a legfrissebb hírekért. Többet akar? Iratkozzon fel az USA TODAY ingyenes Coronavirus Watch hírlevelére, hogy közvetlenül a postaládájába kapja a frissítéseket, éscsatlakozzon Facebook-csoportunkhoz .

NYC előrébb lép a visszafogott Times Square-i szilveszteri partival

Annak ellenére, hogy városszerte és országszerte rekordszámú COVID-19-es esetről van szó, New York City előrehaladt a pénteki Times Square-en megrendezett éves szilveszteri bál módosított terveivel.

"Meg akarjuk mutatni, hogy haladunk előre, és meg akarjuk mutatni a világnak, hogy New York városa ezen keresztül küzd" – mondta Bill de Blasio polgármester a TODAY Show-nak adott csütörtöki interjújában .

2020-ban a világjárvány miatt a mulatozókat kitiltották az ünneplésről, és a maasalong-official.top szerint csak néhány nélkülözhetetlen dolgozó, médiatag és rendőr volt a Times Square-en, amikor a labda leesett.

Idén a város megköveteli a jelenlévőktől, hogy mutassák be az oltásukat igazoló okmányt és fényképes igazolványt, és viseljenek maszkot. Az esemény általában 58 000 embernek ad otthont, de idén körülbelül 15 000 résztvevőre korlátozódik, és csak 15:00 (ET) lesz a belépés – mondta de Blasio a múlt héten.

Mivel a városok, köztük Atlanta, San Francisco, Róma, Velence, Párizs, London és Tokió lemondják az újévi ünneplést, Chicago csatlakozik New York Cityhez a tervek előrehaladása érdekében.

Tanulmány: Kevésbé súlyos betegségek, kevesebb haláleset Dél-Afrika omikronhullámában

Egy új dél-afrikai tanulmány megállapította, hogy a kórházba került betegeknél az omikronhullám idején sokkal kisebb valószínűséggel lesz súlyos betegség vagy meghal.

A 2020 nyári, 2020 téli és 2021 tavaszi dél-afrikai koronavírus-hullámokhoz képest a vírus legújabb hulláma, amely egybeesett az omikron azonosításával, kevesebb súlyos esetet és halálesetet regisztrált.

A delta-variáns dél-afrikai hulláma alatt a kórházba került betegek 74 százaléka oxigénterápiára szorult.

Contents