Divorțul poate fi dificil pentru toate părțile implicate

 • Autor de la entrada:
 • Categoría de la entrada:health

Divorțul poate fi dificil pentru toate părțile implicate

În timp ce acesta din urmă poate suna ca ceva dintr-un film de groază, este o realitate nefericită în această lume și cel puțin una din patru fete se va confrunta cu abuz sexual în copilărie în SUA. Cel puțin 93% din timp, abuzul are loc din cineva pe care copilul îl cunoaște și, de obicei, este o rudă. Treizeci și patru la sută din cazurile raportate de abuz asupra copiilor implică o rudă de familie, iar în peste 80% din timp, victima este o femeie. Psihologii consideră că prevalența abuzului sexual este mai mare decât sugerează cifrele, deoarece mulți copii, în special bărbați, au tendința de a nu dezvălui cazuri de abuz sexual .

Costurile relațiilor nesănătoase dintre tată și fiică

În funcție de cât de extremă este încordarea sau toxicitatea dintre o fiică și tatăl ei, precum și de nivelul ei de rezistență, există o varietate de consecințe pentru a avea o relație inadecvată. Cel puțin, ea se poate confrunta cu blocaje în dezvoltarea unui sentiment sănătos de identitate de sine, se poate confrunta cu probleme de dezvoltare și, atunci când este implicat un abuz, trauma poate duce la simptome ale unei varietăți de tulburări de sănătate mintală, cum ar fi:

 • Tulburare de stres posttraumatic (PTSD).
 • Depresie.
 • Anxietate.
 • Tulburări de personalitate.
 • Tulburări de abuz de substanțe.

Dacă bănuiți că fiica dvs. a fost victima unui abuz din partea tatălui ei sau a oricui altcineva din viața ei, este important să căutați ajutor și să vă programați cât mai curând posibil la medicul pediatru și la un psiholog pentru copii. De acolo, ei vă pot ajuta să determinați dacă există abuz și veți putea lua măsuri suplimentare după cum este necesar. Cu cât fiica ta începe mai devreme să proceseze și să se vindece de trauma ei, cu atât sunt mai mari șansele ei de a dezvolta abilități sănătoase de adaptare și inteligență emoțională până la vârsta adultă.

Când nu bănuiți abuz

Dacă nu sunteți suspicios că fiica dvs. poate suferi abuz din partea tatălui ei, totuși relația lor afectează legătura dvs., cel mai bine este să discutați cu un terapeut de familie și căsătorie autorizat. În calitate de echipă de co-parenting, puteți discuta orice problemă cu care vă confruntați cei doi în co-parenting și puteți include fiica dvs. în sesiuni pentru a vă ajuta să stabiliți limite sănătoase ca o echipă.

Poate fi dificil și dificil să veniți împreună ca o unitate pentru a crește un copil, chiar dacă sunteți fericit căsătorit. Acest lucru se datorează faptului că nu toată lumea are aceleași convingeri despre cum să-și crească copiii și să-și crească copiii. Atunci când un cuplu nu se înțelege sau este divorțat, poate crește lupta și poate cauza o varietate de probleme care pot afecta relația pe care o are o fiică cu ambii părinți.

Dacă poți comunica în mod deschis și sincer, poți evita crearea unei relații nesănătoase sau împletite între o fiică și tatăl ei, în timp ce lucrezi pentru a-și întări legătura cu mama ei în moduri sănătoase și semnificative.

Dacă o persoană pe care o cunoști este victima abuzului sexual, nu ești singur și există oameni grijulii și calificați disponibili în orice moment al zilei pentru a vorbi cu tine. Apelați la Linia Națională de Atacție Sexuală pentru ajutor și sprijin.

Divorțul poate fi o tranziție de viață dificilă pentru toți cei implicați, indiferent de sex sau de situație. Nu numai că divorțul este dificil pentru cuplul care se desparte, dar poate fi dificil și pentru orice copil, membri ai familiei sau prieteni strâns implicați. Deși ar trebui să vă așteptați la unele lupte atunci când treceți printr-un divorț, există semne că este posibil să aveți nevoie de sprijin suplimentar pentru a trece peste un divorț.

Recomandări cheie:

 • Divorțul poate fi dificil pentru toate părțile implicate.
 • Divorțul poate afecta starea de spirit, motivația și obiceiurile de alimentație și de somn ale unei persoane.
 • Etapele durerii care vin odată cu divorțul sunt normale.
 • Nu este niciodată prea devreme să cauți sprijin pentru a depăși un divorț, așa că este deosebit de important să cauți sprijin dacă întâmpinați dificultăți la mult timp după divorț, pentru a vă ajuta să vă vindecați, să mergeți mai departe și să prosperați.

Schimbări semnificative de dispoziție

Divorțul nu este de obicei un moment fericit. Sunt de așteptat stări și emoții negative. Există, de asemenea, un set de etape de durere care însoțesc un divorț. Sunt de așteptat schimbări de dispoziție în această perioadă, cu sentimente de tristețe, furie, lipsă de speranță etc. Nu există niciodată un moment prost pentru a căuta ajutor și sprijin de la un terapeut autorizat sau un prieten de încredere pentru a ajuta în lupta emoțională. Cu toate acestea, dacă descoperiți că aceste sentimente persistă de câteva luni, acesta este un semn clar că un plus poate ajuta la atenuarea oricăror schimbări de dispoziție.

Sistem de suport puțin sau deloc

Obținerea unui divorț poate simți ca și cum ți-ai pierde cel mai bun prieten, sistemul de sprijin și familia. Deși nu toată lumea va simți aceeași pierdere, cei care și-au construit o mare parte din viața în jurul căsniciei lor pot descoperi că și-au pierdut sistemul de sprijin principal după un divorț. Prietenii pot lua parte, familia poate să nu fie în apropiere și ar putea exista discordie între cuplurile separate și orice copil pe care îi cresc împreună. Este foarte benefic să obțineți ajutor pentru a vă face față sentimentelor în această perioadă. Dacă simțiți o lipsă de sprijin, este întotdeauna cel mai bine să căutați ajutor profesional de la un terapeut sau un consilier autorizat.

Lipsa de interes pentru distracțiile tale preferate

Este normal să simți că nu vrei să faci lucrurile de care îți plăceau cândva când treci printr-un divorț, mai ales dacă sunt lucruri pe care obișnuiai să le faci cu soțul tău. Cu toate acestea, atunci când se întâmplă acest lucru, este important să găsești noi interese sau să te concentrezi pe hobby-urile pe care le faci singur – pentru tine. Dacă vă place să împărtășiți hobby-uri și interese cu ceilalți, poate fi util să căutați oameni cu care să împărtășiți aceste hobby-uri și interese. Dacă nu aveți motivația pentru a face lucrurile care vă plac, poate fi timpul să căutați sprijinul unui profesionist calificat sau al unui grup de sprijin.

Provocări de îngrijire de sine

Este normal să ai niște zile proaste în timp ce treci printr-un divorț. Acele momente în care pur și simplu nu ai chef să faci nimic. Cu toate acestea, acest lucru poate deveni o problemă dacă afectează negativ modul în care vă îngrijiți de bunăstarea mentală, emoțională și fizică. Dacă vă este în mod constant dificil să îndepliniți sarcini de rutină care vă afectează negativ igiena personală și bunăstarea, este timpul să căutați ajutor din exterior. Dacă nu te mai ridici din pat, nu te mai duci, nu te mai speli pe dinți, nu-ți pregătești mese sănătoase, nu te mai antrenezi, nu meditezi sau nu te mai conectezi cu ceilalți în mod social, poate fi un semn că ar trebui să te întâlnești cu un profesionist.

Modificări ale obiceiurilor alimentare sau de somn

Despărțirea de cineva cu care te-ai obișnuit să trăiești și cu care împarți un pat în fiecare noapte va cauza cu siguranță unele tulburări rutinelor tale normale de alimentație și somn – la început. Atunci când aceste probleme persistă câteva luni, devin probleme de îngrijorare. Dacă nu vă puteți adapta la o nouă normă, un terapeut profesionist sau un medic de sănătate comportamentală ar trebui să vă poată ajuta cu tehnici pentru a ușura această tranziție. Pentru a menține o sănătate mentală și fizică adecvată, trebuie să reveniți la mâncare și somn normal.

Discuție de sine negativă

Dacă te simți cu o perspectivă excesiv de negativă asupra vieții și te simți afectat de modele de auto-vorbire negativă, un terapeut cognitiv-comportamental te poate ajuta. Este de înțeles să ne gândim la lucrurile pe care le-am fi putut face altfel. Cu toate acestea, este important să începi să crezi din nou în tine. Să te întrebi dacă este ceva în neregulă cu tine sau să te concentrezi excesiv asupra a ceea ce crezi că sunt inadecvari personale este dăunător.

Unele dintre aceste sentimente sunt normale în timpul unui divorț, dar atunci când nu reușiți să recunoașteți pur și simplu gândurile și să le lăsați să plece, ele pot forma modele de gânduri negative. Aceste noțiuni pesimiste te pot reține dictând modul în care viața ta va merge înainte. Gândurile și sentimentele negative vă pot împiedica să vă atingeți cel mai mare potențial. Un terapeut vă poate ajuta să provocați aceste gânduri pentru a vă rescrie narațiunea internă. Trebuie să începi să fii bun cu tine și să te susții din nou.

Neînțelegerile juridice pot provoca discordie cu fostul tău

Este rar ca cuplurile să se despartă fericit și liniștit. De multe ori, poate exista discordie între cuplurile care se despart, iar dezacordurile juridice nu fac decât să alimenteze conflictul. Pe lângă consultarea juridică și medierea, un consilier de cuplu poate ajuta cuplurile să pregătească divorțul într-un mod sănătos și pașnic. Cu toate acestea, un cuplu va beneficia doar de o participare sinceră și reciprocă.

Simțirea pierderii identității

Un cuplu căsătorit împletește multe părți ale vieții lor. Cu toate acestea, în timpul unui divorț, o persoană poate simți că nu mai știe cine este sau cum se identifică ca persoană în lume. A vorbi cu un terapeut te poate ajuta să redescoperi cine ești și să te ducă într-un loc în care te simți din nou întreg.

Reticența de a întâlni din nou

Poate fi dificil să treci peste o persoană cu care te-ai angajat să-ți petreci restul vieții. Este normal să nu fii pregătit să te întâlnești imediat după un divorț. Cu toate acestea, dacă simțiți o astfel de reticență la câteva luni sau ani după divorț, este timpul să vorbiți cu cineva.

Dacă sentimentele persistă, poate fi timpul să invitați un terapeut să intervină și să vă ajute să rezolvați lucrurile care vă țin înapoi. Nu orice persoană te va trata ca pe fostul tău și nu orice relație se va termina la fel. Poate fi dificil să vezi asta, totuși, atunci când te simți rupt de o căsnicie eșuată.

Învingerea luptelor personale și profesionale

Dacă simțiți că legătura dvs. cu copiii, animalele de companie, familia, prietenii sau performanța dvs. la locul de muncă a avut de suferit după un divorț, un profesionist în sănătate mintală vă poate ajuta. Este important să înfrunți și să depășești blocajele mentale și emoționale care te împiedică să simți bucurie sau succes. Trebuie să realizezi că nu totul este pierdut.

Trebuie doar să găsești o modalitate de a simți din nou bucuria vieții. Pentru a depăși aceste obstacole, trebuie să fii acolo pentru cei cărora le pasă de tine – dar mai întâi trebuie să te concentrezi asupra ta. Acest lucru se leagă și de îngrijirea de sine. Nu puteți turna dintr-o ceașcă goală, așa că dacă simțiți că alergați cu gol, un terapeut sau un consilier vă poate ajuta. Ei vă pot ajuta să vă redirecționați concentrarea către dvs., astfel încât să vă puteți împărtăși din nou energia cu ceilalți.

Pentru mai multe informații vizitați https://glucofort-official.top/ .

Contents